Voorlezen

Voorlezen is heel belangrijk, maar vooral ook heel gezellig. Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen. En je hoeft er ook niet vroeg mee te stoppen.

Voorlezen

Je kan altijd, overal en alles voorlezen: korte verhaaltjes voor het slapengaan, hele jeugdboeken, klassiekers, informatieve boeken, gedichten, ....

De bib is er ook voor baby's en peuters. Voor de allerkleinsten vind je in de bib knisperboekjes, badboekjes, kartonboekjes, ... Hierin kan je samen lezen en ze zijn zeker sterk genoeg om nieuwsgierige peuter- en kleuterhandjes aan te kunnen. Om voorlezen ook bij de allerjongsten te stimuleren, stapte de gemeente Ranst in het Boekstart-project.

Voor kleuters hebben we een ruim aanbod prentenboeken. Deze zijn geordend per thema: natuur, dagelijks leven, fantasie, vrije tijd, gevoelens, .... en vind je in de lage bakken in de jeugdafdeling. Prentenboeken over feesten (Pasen, Halloween, Sinterklaas, Kerstmis) en de sprookjes staan apart. Ook de boeken met voorleesverhalen vind je in ditzelfde rek. Wil je kleuter alles weten over verre landen, tropische dieren of dino's? Kijk dan eens tussen de weetjes-boeken.

Voor kinderen die pas leren lezen, zijn de boekjes die ze zelf al kunnen lezen, inhoudelijk soms te gemakkelijk. Daarom vinden zij het nog steeds leuk als er wordt voorgelezen.

En misschien kan je je puber die geen boek meer vastpakt, toch terug warm maken om te lezen door eens voor te lezen.

Op zoek naar voorleestips? Kijk eens op:

www.voorlezen.be

www.iedereenleest.be

www.kindengezin.be

www.boekstart.be

www.voorleesweek.be