Volwassenen

De collectie van de openbare bibliotheek omvat boeken, tijdschriften, strips, dvd's en luisterboeken. In 2021 kwamen hier e-boeken en games bij. Boeken blijven het belangrijkste onderdeel van de bibliotheekcollectie. In totaal beschikt de bibliotheek over zo’n 72.000 boeken verdeeld over de hoofdbibliotheek en de uitleenposten.

Digitaal lezen

E-boeken thuis

E-boeken

Lid van de bib en heb je een profiel voor Mijn Bibliotheek? Leen dan gratis e-boeken via het platform cloudLibrary. Je kan telkens 2 e-boeken lenen en die 6 weken lang lezen op je eigen toestel.

Nieuw in de bib

Spelletjesnamiddag

Gezelschapsspelletjes

Vanaf nu kan je in de bib in Ranst gezelschapsspelletjes uitlenen. Zoals bij de games kan je maximum 2 spellen tegelijk uitlenen en dit voor 4 weken. Reserveren is niet mogelijk.

NT2

Spelling

Nederlands leren

Leer je Nederlands? Ben je op zoek naar een vlot geschreven boek in duidelijke taal? Of zoek je een cursus om je Nederlands verder in te oefenen en te verbeteren? Spring dan eens binnen in de bib.

Leeskring

Leeskring

Leeskring in de bib

Lees je graag en lijkt het je leuk om over boeken die je leest met anderen van gedachten te wisselen? Sluit je dan aan bij de leeskring van de bib! Deelname is gratis.

Leestips

gluren bij de buren debuutromans

Inspiratie

Enkele keren per jaar brengen we met ons samenwerkingsverband Bibburen de folder 'Gluren bij de Buren' uit, vol tips rond een thema of genre. Maar ook online vind je heel wat leesinspiratie.

Games

Game Time

Nintendo Switch of PS4

Als lid van de bib kan je maximum 2 games uitlenen. De uitleentermijn is 4 weken. Verlengen kan in principe 2 keer, behalve als de game door een andere lener werd gereserveerd.

Geen kleine lettertjes

Daisy-luisterboeken

Heb je moeite met de kleine lettertjes? Ook dan is de bib er voor jou! We hebben een groot aanbod groteletterboeken en daisy-luisterboeken. Daisy-boeken zijn ook digitaal beschikbaar.

Afdrukken en kopiëren

Toetsenbord

Computers in de bib

In de bib staan verschillende computers ter beschikking van de bibliotheekbezoekers, om informatie op te zoeken, documenten op te stellen of af te drukken. Verder zijn er e-id kaartlezers en een kopieer- en scanapparaat.

Home Academy

Home academy

Hoorcolleges

Onbeperkt hoorcolleges beluisteren, waar en wanneer je maar wilt? Dat kan vanaf nu via de bib! Als lid van de bib krijg je gratis toegang tot de streamingsdienst Home Academy. 

Koffie en een babbeltje

Koffie tijdschrift

Leescafé

Op donderdagvoormiddag wordt onze leeszaal ons leescafé. Je bent dan welkom in onze bib voor een kopje koffie of thee, een babbeltje, bij de krant of een boek. Het leescafé gaat telkens door van 10 uur tot 12 uur op donderdag in de bib in Ranst.