Reglement in 't kort

Lidmaatschap

Je wordt ingeschreven op voorlegging van je identiteitskaart. Je inschrijving is gratis. Elk lid gaat akkoord met het dienstreglement van de bibliotheek. Indien je je lenerskaart verliest, laat je deze best meteen blokkeren. Een nieuwe kaart kost € 2,5.

Uitlenen en inleveren

De elektronische identiteitskaart of lenerskaart moet voorgelegd worden bij het uitlenen van materiaal. Het lenen van boeken en DVD’s is kosteloos. De uitleentermijn bedraagt 4 weken. 

Om boeken in te leveren heb je je bibliotheekkaart of identiteitskaart  niet nodig. Plaats (Ranst, Emblem of Oelegem) van uitlenen en inleveren moet hetzelfde zijn. Een boek dat je ophaalt in Oelegem bijvoorbeeld, moet je ook in Oelegem weer inleveren.

Verlengen

In principe kan je 2 keer een materiaal verlengen. Indien het boek of de film door een andere lener werd gereserveerd, is verlengen niet meer mogelijk.

Reserveren

Je kan een boek dat uitgeleend is aan een andere lener, reserveren. Dit kan in de bib of via Mijn Bibliotheek. Je kan maximaal 3 werken reserveren.

Overschrijden van de uitleentermijn

Per materiaal, per dag wordt een vergoeding van 0,15 euro aangerekend. Voor het versturen van een aanmaningsbericht betaal je administratiekosten. Ben je 4 weken te laat met inleveren, dan wordt het materiaal in nota geplaatst. Je lidmaatschap is dan geblokkeerd. Breng je het materiaal nog binnen, dan betaal je enkel de boete. Is het materiaal verloren, dan moet het vergoed worden.

Diversen

Het raadplegen van internet is gratis. Voor een fotokopie betaal je wel: € 0,10 voor zwart-wit A4 en € 0,50 voor kleur A4.

Volledige reglement

Het volledige reglement kan je hier raadplegen.