retteketet Letterpret
In de kijker

RetteKetet Letterpret

Van 21 oktober tot 18 november kan je in de bib in Ranst komen kijken naar de tentoonstelling RetteKetet Letterpret, een speelse tentoonstelling voor alle leeftijden. Je kan gekke woorden puzzelen, zoeken naar verborgen letters en naar hartenlust…

Lees verder

Op woensdag 5 oktober kan je weer komen luisteren en knutselen. Ben je tussen 6 en 11 jaar? Dan ben je welkom in Fedasil van 14 tot 16 uur. Schrijf je je hier wel eerst even in? 

Lees verder
Lezing AI

Lezing Wat is AI?

Wat is AI en waarom zijn ethiek en recht daarbij van belang? 

Lees verder
Verhalenweverij

Kamishibai vertelling 21 september

Heb je zin in een leuk of spannend verhaal? Kom dan naar het voorleesatelier van de Verhalenweverij op woensdag 21 september van 14 tot 16 uur.

Lees verder
Leeskring

Onze leeskring zoekt lezers!

Lees je graag en lijkt het je leuk om over boeken die je leest met anderen van gedachten te wisselen? Sluit je dan aan bij de leeskring van de bib!

Lees verder
de Leesjury

Word jij ook jurylid?

Lees je graag en ben je tussen 5 en 18 jaar? Dan is de Leesjury iets voor jou. Tussen oktober en april lees je de genomineerde boeken uit je leeftijdsgroep. 

Wanneer alle boeken gelezen zijn, wordt er gestemd. Zo komt er in elke leeftijdsgroep een winnaar uit de bus. We sluiten het leesjaar af met een leesfeest.

 

Meer info

Inschrijven

Lees verder
Verhalenweverij

Voorleesatelier Verhalenweverij

Net zoals vorig jaar komt de Verhalenweverij om de 2 weken voorlezen met een Kamishibai verteltheatertje voor kinderen van 6 tot 11 jaar. De eerste vertelling staat al gepland voor woensdag 7 september in Fedasil, van 14 tot 16 uur. Deze activiteit is gratis, maar inschrijven is verplicht. Voor meer info, klik hier.

Lees verder
Zomer boek strand

Sluitingsdagen zomer

Bib Ranst is gesloten:

- maandag 15 augustus

Bib Oelegem is gesloten:

- van 10 t/m 20 augustus

Bib Emblem is gesloten:

- woensdag 10, zaterdag 13, woensdag 17 en zaterdag 20 augustus

- Let op: dinsdag 16 augustus wél open

Lees verder
verhalenweverij broechem

Kamishibai-vertellingen

Kom je mee luisteren naar de verhalen van de Verhalenweverij? Op 6 juli, op 20 juli, op 3 en op 17 augustus staat de Kamishibai van de Verhalenweverij weer klaar voor een avondje vol verhalen!

Lees verder
Schatten van Vlieg 2022

Schatten van Vlieg

Zoals elk jaar kan je tijdens de zomermaanden weer op schattenjacht in Ranst! 

Lees verder