Mijn Bibliotheek

Hoe registreer je je op Mijn Bibliotheek?

1. Surf naar ranst.bibliotheek.be en klik rechtsboven op "Aanmelden bij Mijn Bibliotheek". 

Aanmelden

2. Klik onderaan op 'Maak een profiel aan'.

Maak een profiel

3. Typ in de witte balk de naam van de gemeente. Na een aantal letters wordt de gemeentenaam automatisch herkend. Klik op deze naam en dan op 'Ga verder'. Opgelet: inwoners van Broechem, Emblem of Oelegem vullen ook Ranst in.

Gemeente

4. Op het volgende scherm geef je je bibliotheekkaartnummer of rijksregisternummer in. Geef je geboortedatum op in deze vorm: dd/mm/jjjj, bv. 26/07/1961 Klik op Volgende.

5. Maak een gebruikersprofiel aan door de gevraagde gegevens verder in te vullen.

Plaats een vinkje om aan te duiden dat je instemt met de gebruikersvoorwaarden en klik op Profiel Aanmaken. Elk veld wordt gecontroleerd nadat het ingevuld is. Een vinkje geeft aan dat de gegevens correct werden ingevuld. Een kruisje betekent dat je de gemarkeerde gegevens moet verbeteren. Klik op Profiel aanmaken. Je krijgt een bevestiging van je registratie.

Klik op Begin Mijn Bibliotheek te gebruiken en je kan aan de slag!

Je hebt maar één profiel nodig voor al je gezinsleden: lidmaatschap koppelen

Ben je lid in verschillende bibliotheken of hebben al je gezinsleden een bibkaart? Koppel al deze lidmaatschappen voor een handig overzicht. Meld je hiervoor aan bij Mijn Bibliotheek en klik op 'Voeg bibliotheekkaart toe' onderaan de pagina. In 'Stap 1' kies je de gemeente. Na een aantal letters wordt de gemeentenaam automatisch herkend. Klik op deze naam en dan op Volgende. In 'Stap 2' vul je het bibliotheekkaart- of rijksregisternummer en de geboortedatum in van de persoon die je aan je profiel wil koppelen. Je klikt op 'Voeg kaart toe'. Bij je volgende aanmelding zou je alle gekoppelde personen en lidmaatschappen moeten kunnen zien.

Scroll down menu

Je uitleningen, reserveringen, digitale toepassingen, leengeschiedenis vind je door op de gewenste bibliotheek of persoon te klikken. Je kan navigeren tussen de verschillende functies van Mijn Bibliotheek via het scroll down menu dat je bovenaan rechts ziet, wanneer je bent aangemeld.

Naamloos.png

Verlengen

Onder de titels staat de knop Verlengen (als dat nog mogelijk is). Verlengen kan niet als een werk gereserveerd is of al 2 keer verlengd is.

Meer info nodig? Onze bibliotheekmedewerkers helpen je graag verder!