De bijeenkomst van 27 maart is afgelast als gevolg van de maatregelen tegen het Corona-virus. Alle juryleden krijgen via mail een stemformulier, zodat er van thuis uit gestemd kan worden. 

KJV.jpg

Hou je van lezen of ben je op zoek naar nieuw en ander leesvoer? Dan is de Kinderjury iets voor jou!

De Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (KJV voor de vrienden) bestaat uit juryleden van 4 tot 16 jaar. Als je jurylid bent, lees je tussen oktober en april 8 boeken uit jouw leeftijdsgroep. Wanneer  je alle boeken gelezen hebt, stem je. Alle stemmen van alle juryleden worden verzameld en geteld en zo komt er in elke leeftijdsgroep een winnaar uit de bus.

In onze bib starten we ook dit jaar met leesgroepjes die 5 keer samenkomen op vrijdagavond om over de boekjes te praten, over wat je goed vindt en wat net niet. Soms wordt er een spel gespeeld of iets geknutseld. Voor de kleinsten (groep 1) worden de boeken voorgelezen in de bib. Zij komen 8 keer samen.

Het leesjaar wordt afgesloten met een slotfeest voor alle juryleden, waar een illustrator of auteur komt vertellen over zijn of haar werk . De winnaars van Ranst worden dan bekend gemaakt.

Meer info over de groepjes, de boeken en de data van de bijeenkomsten in 2019 - 2020 vind je hieronder:

Groep 1          Groep 2          Groep 3          Groep 4          Groep 5          Groep 6