Jeugd

Peuterboekjes, prentenboeken om voor te lezen, boeken om te leren lezen, gedichten, verhalen voor jonge lezers en informatieve boeken voor jonge wijsneuzen.... Je vindt het allemaal in de bib.

Boekstart

Boekstart

In de bib vind je kartonboekjes, stoffen boekjes en badboekjes, om ook al aan baby's en peuters voor te lezen. Met voorlezen kan je niet vroeg genoeg beginnen. Belangrijk voor de taalontwikkeling van je kindje, maar vooral heel gezellig.

Games

Game Time

Voor ieder wat wils in de bib! Speelvogels van alle leeftijden kunnen in de bib ook terecht voor games voor PS4 en Nintendo Switch.

Leren lezen

Lezen in bed

Vanaf het 1ste leerjaar gaat er een hele nieuwe wereld open voor kinderen, want dan leren ze immers zelf lezen. Sommigen keken hier al heel lang naar uit, voor anderen is het misschien wat spannender. 

Als het niet vanzelf gaat...

Dyslexie

Soms gaat lezen iets minder vlot. Niet iedereen leert even snel of gemakkelijk lezen. Maar ook dan kan lezen leuk zijn! Kinderen bij wie het niet altijd vanzelf gaat, kunnen uiteraard ook in de bib terecht.

Jeugdboekenmaand 2023

Jeugdboekenmaand 2023

De Jeugdboekenmaand heeft aandacht voor geluk in de brede zin van het woord: je hobby's, passies, vrienden en andere zaken waar je gelukkig van wordt. 

de Leesjury

de Leesjury

Lees je graag? Ben je op zoek naar nieuw leesvoer? Praat je graag met leeftijdsgenootjes over gelezen boeken? Geef je graag je mening? Heb je zin om op het einde van het leesjaar te feesten? Schrijf je dan in in de Leesjury!