Games

Games uitlenen in de bib 

Game Time

 

Games uitlenen in de bib, hoe werkt dat?

Als lid van de bib kan je maximum 2 games uitlenen.

De doosjes in het rek zijn leeg. Je moet langs de balie met het lege doosje, om je game op te halen.  Wij zetten de game voor jou op je kaart. 

Bij het uitlenen van de games houden wij rekening met de leeftijdsclassificatie PEGI van games. Het PEGI-systeem hanteert de volgende leeftijdscategorieën: +3, +7, +12, +16, +18 en beoordeelt of een spel geschikt is qua inhoud voor die bepaalde leeftijd. De classificatie zegt niets over de moeilijkheidsgraad van het spel. Meer informatie over PEGI vind je op Pegi.info.

De uitleentermijn is - zoals bij boeken en dvd's - 4 weken. Verlengen kan in principe 2 keer, behalve als de game door een andere lener werd gereserveerd.

Voor welke spelconsoles kan je in de bib games ontlenen?

* Playstation 4

* Nintendo Switch

Wil je meer informatie over games en jongeren? 

Ben je als ouder benieuwd naar de games die je kind(eren) spelen? Wil je helemaal mee zijn? Moet je je ergens zorgen over maken? Heel wat informatie vind je op volgende websites. 

* www.speelhetslim.be

Is je (klein)kind een gamer? Deze website maakt (groot)ouders wegwijs in de – soms wat ondoordringbare – wereld van videogames. Je vindt hier tips & advies over veilig en verantwoord gamen. Je kan bekijken waar de games die je kind speelt nu eigenlijk echt over gaan. Je ontdekt hoe je (de privacy van) kinderen en spelers online beschermt, maar ook waarom je zelf best eens meespeelt én waarom games veel leerrijker zijn dan je dacht. 

* www.medianest.be 

Voor ouders en opvoeders is er Medianest, een website over mediaopvoeding. Thema's als sociale media, gaming, cyberpesten, reclame en privacy komen aan bod.

* www.mediawijs.be

Mediawijs wil mensen helpen om digitale technologie en media op een actieve, creatieve en kritische manier te gebruiken. Lees hier het dossier van mediawijs over gaming.

Games in de bib