De strijd tussen goede en kwade engelen gaat onverminderd door.
Sujet
Engelen
Titre
Stad van de engelen
Auteur
Danielle Trussoni
Traducteur
Catalien Van Paassen Willem Van Paassen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Angelopolis
Édition
1
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2013
288 p.
Note
Vervolg op: Het uur van de engelen
ISBN
9789022996713 (paperback)

Commentaires

De Amerikaanse Danielle Trussoni werd in 2010 in één klap een wereldberoemde thrillerauteur. Haar debuut Het uur van de engelen werd vertaald in meer dan dertig talen en twee grote productiehuizen vochten om de filmrechten. Drie jaar later lanceert ze het tweede deel van haar engelentrilogie. Helaas lost Stad van de engelen de hoge verwachtingen niet in. In het eerste deel van de trilogie maakten we kennis met Trussoni’s eigenzinnige wereld, waarin engelengeleerden en kwaadaardige halfengelen een bitse strijd voeren. De Nephilim zijn nakomelingen van gevallen engelen die verliefd werden op aardse vrouwen, en zijn vastbesloten om de heerschappij over de wereld te veroveren. Een geheim genootschap van angelologen probeert hier een stokje voor te steken. Evangeline, een novice in een New Yorks klooster, en Verlaine, een historicus en detective, raken in de strijd verwikkeld. Aan het einde van het eerste deel verdwijnt Evangeline in een spectaculaire finale.
Nu, tien j…Lire la suite
De strijd tussen goede en kwade engelen gaat onverminderd door in dit tweede boek. Toen Verlaine Evangeline zag opstijgen aan het eind van het eerste deel*, was hij vastbesloten om haar te vangen. Zijn jacht op haar brengt hem naar Parijs, waar het bijna lukt, maar een kwade engel is hem voor. Zijn zoektocht naar haar leidt via St.Petersburg naar Siberië, waar in een ondergrondse bunker onder een kerncentrale de stad van de engelen is gevestigd. Met hulp van de Russische engelenjagers dringt hij door in die stad en weet Evangeline te bevrijden, maar ook nu gaat zij er weer van door met haar vader, de engel Lucien, afstammeling van de aartsengel Gabriël. Het wachten is nu op deel 3, want de strijd in nog niet ten einde. Trussoni wil te veel, historische en bijbelse feiten buitelen over elkaar heen: de beroemde Fabergé eieren, de ark van Noach, geschiedenis van de tsaren etc. Vertaald door twee vertalers, die minder goed werk leverden, vergeleken bij het eerste deel. Normale druk.

À propos de Danielle Trussoni

Danielle Trussoni, née le 9 novembre 1973 à La Crosse, une ville du Wisconsin, aux États-Unis, est une écrivaine américaine.

Biographie

Les premiers écrits de Danielle Trussoni ont notamment été publiés dans The New York Times Magazine, Telegraph Magazine, The New York Times Book Review et Tin House.

Son premier ouvrage, Falling Through the Earth: A Memoir, a figuré sur la liste des dix meilleurs livres de 2006 choisis par le New York Times.

Angelology, son premier roman, publié en 2010 chez Viking Press, a été traduit en 32 langues. La traduction française, La Malédiction des anges, a paru au Fleuve noir.

Œuvres

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions