Annonce

BIB OELEGEM VERHUIST: GESLOTEN 19/04 t/m 1/05  -  TERUG OPEN OP HET NIEUWE ADRES VANAF 3/05  -  MEER INFO

 

 

 

 

 

 

 

 

Commencer immédiatement

Games in de bib

Game Time

Vanaf 1 maart kan je in de bib games voor jong en oud vinden. De games in ons aanbod zijn geschikt voor Playstation 4 of voor Nintendo Switch. 

Hoe werkt het?

* Als lid van de bib kan je 2 games lenen. 

* De uitleentermijn is zoals bij boeken en dvd's 4 weken. Je kan 2 keer verlengen, behalve als iemand anders de game heeft gereserveerd.

* De doosjes in het rek zijn leeg. Aan de balie kan je de game afhalen. Daar wordt de game ook op je kaart gezet.

Leeftijd

Bij het uitlenen van de games houden wij rekening met de leeftijdsclassificatie PEGI. Het PEGI-systeem hanteert de volgende leeftijdscategorieën: +3, +7, +12, +16, +18 en beoordeelt of een spel geschikt is qua inhoud voor die bepaalde leeftijd. De classificatie zegt niets over de moeilijkheidsgraad van het spel. Meer informatie over PEGI vind je op Pegi.info.

Informatie over games en jongeren voor ouders

Ben je als ouder of leerkracht op zoek naar meer informatie over games en wil je meer weten over de favoriete games van je kind? Kijk dan eens op onderstaande websites. 

www.speelhetslim.be

www.medianest.be 

www.mediawijs.be

E-boeken

E-boeken thuis

Als lid van de bib in Ranst kan je nu ook e-boeken lenen via het platform cloud-Library. 

Hoe werkt het?

Om gebruik te maken van de e-boekendienst moet je lid zijn van de bib én een Mijn Bibliotheek-profiel hebben. Inloggen in de app - cloudLibrary - gebeurt vervolgens via je login voor Mijn Bibliotheek. 

Je kan telkens 2 e-boeken tegelijk lenen en die 6 weken lang lezen op je eigen toestel. Loopt de uitleentermijn af, dan verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel. Te laat inleveren is hierdoor niet mogelijk, maar verlengen gaat evenmin. Je kan maximum 2 e-boeken reserveren die je graag nog wil lezen.

Welke toestellen?

De cloud-Library app werkt op computer, smartphone, tablet en de meest courante e-readers.

Meer info

Dernières acquisitions