Leren lezen

Vanaf het 1ste leerjaar gaat er een hele nieuwe wereld open voor kinderen, want dan leren ze immers zelf lezen. Sommigen keken hier al heel lang naar uit, voor anderen is het misschien wat spannender. In de bib vind je voor jonge lezers genoeg boekjes, zodat ieder op zijn eigen tempo  en volgens zijn eigen interesse kan ontdekken hoe leuk lezen is. 

Avi-boekjes

De eerste leesboekjes zijn ingedeeld in AVI-niveaus, gestart wordt bij AVI-0 en in de loop van verschillende schooljaren kunnen kinderen tot AVI-9 geraken. In de bib staan de boeken vanaf AVI-0 tot en met AVI-6 apart. De boekjes AVI-7, 8 en 9 staan niet meer per AVI-niveau, maar alfabetisch op auteur. Alle AVI-boekjes hebben een rood etiket.

AVI 1

Groeiboeken

De groeiboeken bundelen verschillende verhalen met opeenvolgende moeilijkheidsgraad. Zo groeien ze echt met de leesvaardigheden van de jonge lezer mee. 

Samenleesboeken

Samenleesboeken

Voorlezen is fijn, maar vaak willen kinderen die net beginnen te lezen zelf ook hun aandeel in het verhaal hebben. Dan zijn samenleesboeken ideaal. Een deel van de tekst is geschikt voor jonge lezers, maar niet alles. Afwisselend wordt er dus voorgelezen en lezen de kinderen zelf een stukje. Vaak geeft het wisselende lettertype het verschillende leesniveau aan. 

Samenleesboeken

​ ​