E-boeken

Leen vanaf nu gratis e-boeken bij de bib via het platform cloudLibrary. 

E-boeken

Wat zijn de voorwaarden om deze dienst te gebruiken?

Om gebruik te maken van de e-boekendienst moet je lid zijn van de bib én een Mijn Bibliotheek-profiel hebben. Nog geen Mijn Bibliotheek profiel? Maak hier een profiel aan. Inloggen in de app - cloudLibrary - gebeurt vervolgens via je login voor Mijn Bibliotheek. 

Met de zoekterm format:e-boek vind je alle beschikbare e-boeken in onze catalogus.

Je kan telkens 2 e-boeken tegelijk lenen en die 6 weken lang lezen op je eigen toestel. Loopt de uitleentermijn af, dan verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel. Te laat inleveren is hierdoor niet mogelijk, maar verlengen gaat evenmin. Je kan maximum 2 e-boeken reserveren die je graag nog wil lezen.

Op welke toestellen kan je e-boeken lezen?

1. Computer 

Ga rechtstreeks naar het aanbod e-boeken van de Vlaamse en Brusselse bibliotheken via deze link. Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel, maak je keuze uit het aanbod en begin meteen te lezen.

2. Tablet of smartphone 

Download de app via de Apple App Store of Google Play op je smartphone of tablet. Kies voor België – E-boeken Vlaanderen en Brussel – de Bib. Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel, maak je keuze uit het aanbod en begin meteen te lezen.

3. De meest courante e-readers, zoals Kobo, Tolino en Vivlio 

Om e-boeken op je e-reader te kunnen zetten, moet je de app Adobe Digital Editions voor Windows of Mac downloaden op je computer. Je dient over een computer met internetaansluiting te beschikken om e-boeken op je e-reader te kunnen zetten.

Nog vragen? Bekijk dan deze handleidingen

Hoe lees ik e-boeken op mijn computer of laptop?

Hoe lees ik e-boeken op mijn iPhone of iPad (Apple)?

Hoe lees ik e-boeken op mijn smartphone of tablet (Android)?

Hoe lees ik e-boeken op mijn e-reader via Mac (Apple)?

Hoe lees ik e-boeken op mijn e-reader via computer (Windows)