de Leesjury

Hou je van lezen of ben je op zoek naar nieuw en ander leesvoer? Dan is de Leesjury iets voor jou!

Je kan inschrijven tot 15 oktober. 

De Leesjury bestaat uit juryleden van 4 tot 18 jaar. Als je jurylid bent, lees je tussen oktober en april 8 genomineerde boeken uit jouw leeftijdsgroep. Wanneer  je alle boeken gelezen hebt, stem je. Alle stemmen van alle juryleden worden geteld en zo komt er in elke leeftijdsgroep een winnaar uit de bus. En dan wordt er gefeest. Het leesfeest zal dit jaar doorgaan in mei.

Ook als lezen moeilijker gaat, kan je meedoen met onze Leesjury. Alle genomineerde boeken zijn er ook in Daisy-luistervorm. Je kan deze Daisy-boeken online uitlenen via de Luisterpuntbibliotheek. Voor het boek zelf zorgen wij. Zo kan je lezen en luisteren tegelijk. 

In onze bib starten we dit jaar terug met leesgroepjes op vrijdagavond. Je kan inschrijven voor 15 oktober. Daarna starten we echt met lezen en gaan ook de bijeenkomsten van start, waar er over de boeken van gedachten wordt gewisseld. Schrijf je in via dit inschrijvingsformulier.

Voor groepje 1 wordt er voorgelezen op 15 en 22 oktober, 19 en 26 november en 3, 10 en 17 december van 18.15 tot 19 uur.

De bijeenkomsten van de andere groepjes gaan door op: 19/11, 14/1, 25/2 en 25/3 van 18.15 tot 19 uur.

 

Dit zijn de boeken die je tijdens het komende leesjaar kan lezen: