Boek
Nederlands

Monstersoep

Timothy Knapman (auteur), Ben Cort (illustrator)
+1
Monstersoep
×
Monstersoep Monstersoep

Monstersoep

Timothy Knapman (auteur), Ben Cort (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Een klein monster nodigt het mensenjongetje Boris uit voor het eten, maar Boris weet niet dat hij het hoofdingredie͏̈nt is. Als Boris heel anders reageert dan het monster gewend is, gebeurt er iets bijzonders. Prentenboek met kleurige illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Griezels, Vriendschap
Titel
Monstersoep
Auteur
Timothy Knapman
Illustrator
Ben Cort
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Little ogre's suprise supper
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2010
[26] p. : ill.
ISBN
9789021668314 (hardback)

Besprekingen

Leuk en kleurrijk griezelprentenboek met een stevige kaft. Een roodharig monster (ik-figuur) wil iets lekkers koken voor de verjaardag van zijn moeder die 103 wordt. Moeder is een lastige eter en dit keer wordt het geen koningin, prinsesje, tovenaar of ridder, maar een jongetje. Boris is een aardige jongen die graag meegaat met het monster om te eten. Boris reageert in alle omstandigheden erg positief, iets wat het monster niet gewend is. Boris speelt leuke spelletjes met de griezelige huisdieren, helpt bij het koken en heeft niet in de gaten dat hijzelf het hoofdingrediënt moet worden. Dat heeft het monster nog nooit meegemaakt. Kleurrijke, 'aardige' monstertekeningen over een of twee pagina's. De tekst waarin de monsterjongen het verhaal vertelt, staat in duidelijke letters boven of onder in de illustraties. Kinderen zullen dit boek leuk vinden: het is griezelig, maar niet te omdat Boris zelf niet bang is. Vanaf ca. 4 jaar.

Monstersoep

De ikfiguur, het groene monster, wil voor de verjaardag van zijn mama lekkere soep maken. Hij gaat daarom op zoek naar de lekkerste ingrediënten. En dan komt hij Boris tegen. Een jongen die, toevallig, in het bos rondwandelt. Boris is superblij dat hij uitgenodigd wordt voor het eten. De vriendelijke Boris beseft alleen niet dat hijzelf het hoofdgerecht wordt. Of misschien toch niet?
Dit is een grappig boek voor kleuters over monsters en vriendschap. Voor kleine kleuters kan het boek best wel spannend zijn. Iets oudere kleuters zullen de humor van het verhaal sneller aanvoelen. Bovendien zijn de kleuren die gebruikt zijn bij de invulling van de tekeningen ook zo helder en fel dat ze het verhaal iets vrolijks geven. Ook het monstertje dat de hoofdrol speelt, lacht voortdurend. En, …het verhaal kent een positief einde!