Boek
Nederlands

Blijf bij ons, Bach : het verhaal van een innige relatie

+1
Blijf bij ons, Bach : het verhaal van een innige relatie
×
Blijf bij ons, Bach : het verhaal van een innige relatie Blijf bij ons, Bach : het verhaal van een innige relatie

Blijf bij ons, Bach : het verhaal van een innige relatie

Dit boek is geen musicologische studie of monografie, integendeel. In zijn boek vertelt Kuijken hoe hij reeds als kind gefascineerd was door Bach, hoe hij later als student aan het conservatorium een andere Bach leerde kennen en hoe hij zich met La Petite Bande verder verdiepte in het spelen van Bach.

Na het autobiografisch gedeelte krijgen we het deel over Bachs instrumentale werken. Kui

Titel
Blijf bij ons, Bach : het verhaal van een innige relatie
Auteur
Sigiswald Kuijken 1944-
Taal
Nederlands
Uitgever
[Tielt]: Lannoo, 2020
247 p. + cd
ISBN
9789401467889 (paperback)

Over Sigiswald Kuijken

Sigiswald Kuijken (Dilbeek, 16 februari 1944) is een Belgisch violist en dirigent.

Biografie

Toen Sigiswald Kuijken een jaar of twaalf was, leerde hij de tien jaar oudere Bruggeling Ward Bovée kennen, die hem inleidde in de wereld van de literatuur (Dostojevski, Kierkegaard), van de beeldende kunst (Michelangelo) en van componisten die minder bij de Kuijkens aan bod kwamen (Bach, Josquin des Prés, Lassus, Schönberg, Stravinski).

Naast Latijns-Griekse humaniora aan het koninklijk atheneum, studeerde Kuijken viool, eerst aan de muziekschool in Brugge en daarna bij Maurice Raskin aan het Brussels Conservatorium, waar hij in 1964 afstudeerde. Kuijken was van 1964 tot 1972 lid van het Alarius-ensemble, samen met onder meer zijn broer Wieland, met wie hij op tournee trok in Europa en de Verenigde Staten. Ook werkte hij samen met andere specialisten van barokmuziek en authentieke uitvoering, zoals Gustav Leonhardt, Frans Brügge…Lees verder op Wikipedia