Boek
Nederlands

Houd afstand, raak me aan

Paul Verhaeghe (auteur)
+1
Houd afstand, raak me aan
×
Houd afstand, raak me aan Houd afstand, raak me aan

Houd afstand, raak me aan

Paul Verhaeghe (auteur)
De wereld staat op z’n kop. De coronacrisis raakt iedereen en niemand kan eromheen, we moeten ons allemaal aanpassen aan een samenleving die we nog niet kenden. Dit brengt een onvermijdelijk besef met zich mee: de ongebreidelde groei waar we eeuwenlang naar streefden is niet langer verdedigbaar.
Paul Verhaeghe betoogt dat we deze crisis moeten aangrijpen om ingrijpend andere keuzes te gaan m
Titel
Houd afstand, raak me aan
Auteur
Paul Verhaeghe
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2020
133 p.
ISBN
9789403117515 (paperback)

Over Paul Verhaeghe

Paul Verhaeghe (Roeselare, 5 november 1955) is een Belgisch hoogleraar klinische psychologie en psychoanalyse.

Studies

In 1978 studeerde Verhaeghe af als licentiaat in de psychologie aan de Rijksuniversiteit Gent (RUG). In 1985 behaalde hij zijn doctoraat in de psychologie (RUG) en in 1992 een speciaal doctoraat in psychodiagnostiek (RUG). Hij deed zijn psychoanalytische vorming eerst aan de Belgische School voor Psychoanalyse (eigen analyse bij Jacques Schotte), daarna aan de École de la Cause freudienne.

Tewerkstelling

Na zijn studies was hij gedurende korte tijd werkzaam als klinisch psycholoog – psychotherapeut in een centrum Geestelijke GezondheidsZorg GGZ in Sint-Niklaas. Daarna even als klinisch psycholoog – psychotherapeut in de Bijzondere Jeugdzorg in Eeklo. Eind 1981 startte hij zijn doctoraatsonderzoek aan de universiteit Gent. Dit deed hij bij prof. Julien Quackelbeen, …Lees verder op Wikipedia