Boek
Nederlands

De stad van heimwee

Patty Harpenau (auteur)
+1
De stad van heimwee
×
De stad van heimwee De stad van heimwee

De stad van heimwee

Genre:
Dolf Hoffman ontdekt het naziverleden van zijn familie en wil dat wereldkundig maken. Hij vlucht naar New York, neemt de naam Max Mu͏̈ller aan en ontmoet, nietsvermoedend, zijn echte familie.
Onderwerp
Familie, Liefde, Identiteit
Extra onderwerp
NRC, boeken
Titel
De stad van heimwee
Auteur
Patty Harpenau
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Xander, 2020
254 p.
ISBN
9789401612654 (paperback)

Besprekingen

Een verhaal over drie families: Davids, Samuel en Hoffman. Dolf Hoffman groeit op in een nazifamilie in Buenos Aires. In Neurenberg wordt hij met de geschiedenis geconfronteerd en herkent hij zijn grootvader als één van de topnazi’s. Hij besluit te vluchten om het verhaal van zijn jeugd te kunnen schrijven en neemt de naam Max Müller aan. Er volgt contact met Julia, uitgeefster in New York, die het boek een must vindt. Een ontmoeting met Simon, die hem helpt. Een ontmoeting met Maya, assistente van Julia: liefde op het eerste gezicht. Via de memoires van Rachel Samuel-Davids weet de lezer dat Max de zoon is van een geroofde baby… Max niet. Zijn vader Wolff beleeft zijn babyjaren in Amsterdam. Alexander, de broer van Max, blijkt een gevaar. Max is op de vlucht. Zoals voorin staat: het boek is een puzzel en de stukjes laten zich moeilijk vinden. Verschillende perspectieven: Max, Julia, Rachel; maar ook van invloed zijn: het boek, de pen, de boeken van Simon en het huis in Amsterdam. Het…Lees verder

Over Patty Harpenau

Antoinette (Patty) Harpenau (Amsterdam, 23 maart 1959) is een Nederlandse schrijfster van voornamelijk spirituele boeken. Ze heeft aanvankelijk bekendheid verworven als kunstschilderes.

Leven en werk

Van 1986 heeft zij tot in 1996 professioneel geschilderd en internationaal geëxposeerd. Haar werk kenmerkte zich door kleurrijk expressionisme.

In 1996 trok zij zich terug uit de kunstwereld en behaalde zij een licentie als meditatieleraar aan het Chopra Center of Wellbeing in Californië. Harpenau is sindsdien meditatieleraar, coach en oprichtster van The Life Foundation, een centrum voor welzijn en spiritualiteit. Zij is auteur van 46 boeken over gezondheid, meditatie en spiritualiteit waaronder haar internationale bestseller, The Life Codes. Dit boek werd wereldwijd uitgegeven.

In mei 2019 verscheen haar eerste roman, Het land van heimwee, bij Xander Uitgevers gebaseerd op een waargebeurd familieverha…Lees verder op Wikipedia