Boek
Nederlands

Het blik van de Belgica, of Het verloren dagboek van Jan van Mirlo

Marc De Bel (auteur)

Het blik van de Belgica, of Het verloren dagboek van Jan van Mirlo

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Alexander wint de eerste prijs in de Grote Greenpeacewedstrijd en mag vergezeld van een volwassen begeleider met een cruiseschip naar Antarctica. Helaas heeft mams geen zin om naar 'een bende pinguïns, een kudde stomme walvissen of een met uitsterven bedreigde ijsbeer' te gaan kijken en paps heeft het te druk met zijn nieuwe job. Pech dus voor Alexander. Tot oom Trotter uit de lucht komt vallen en
Onderwerp
Zuidpool
Titel
Het blik van de Belgica, of Het verloren dagboek van Jan van Mirlo
Auteur
Marc De Bel
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2007
245 p.

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - Stuffie en het geheim van de Kankan-Goeroe (Infodok, 4e druk 1997)
  • 1991 - Nikki Nikkel (Infodok, 5e druk 1999)
  • Lees verder op Wikipedia