Boek
Nederlands

Alleen verder

Lauren Brooke (auteur), Sofie De Lint (vertaler)
+1
Alleen verder
×
Alleen verder Alleen verder
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Na de dood van haar moeder blijft de 15-jarige Amy alleen achter op Heartland, een paardenboerderij in de heuvels van Virginia. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
Alleen verder
Auteur
Lauren Brooke
Vertaler
Sofie De Lint
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Coming home
Editie
1
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, [2013]
144 p.
ISBN
9789020694789 (hardback)

Besprekingen

De 15-jarige Amy woont met haar moeder en opa op een paardenranch in de Verenigde Staten. Haar moeder is een soort paardenfluisteraar en ook Amy's leven draait om paarden. Als haar moeder dodelijk verongelukt, zijn het met name de paarden die Amy helpen op te krabbelen en door te gaan in de voetsporen van haar moeder. Eerste deel in de serie 'Heartland'. Paardenverhaal met een happy end, waarin een andere kant, namelijk de alternatieve geneeswijze voor en de psychologie van paarden, wordt belicht. Tussendoor loopt nog de 'strijd' tussen Amy en haar in Engeland opgegroeide zus Lou. Soms wat al te zoet en sentimenteel, maar met veel liefde voor paarden geschreven. Vlot taalgebruik, overzichtelijke bladspiegel, gekleurde omslagillustratie van een schimmel. Heerlijk 'huilboek' dat met name door paardenliefhebsters vanaf ca. 11 jaar verslonden zal worden. Gedrukt in lettertype Dyslexie.

Over Lauren Brooke

Lauren Brooke, pseudoniem van Linda Anne Chapman (Liverpool, 15 januari 1969), is een Britse schrijfster van twee boekenseries bedoeld voor jonge kinderen die van paarden houden, Paardenranch Heartland en Chestnut Hill.

Brooke reist geregeld naar de Verenigde Staten, vooral naar Virginia. In haar jeugd woonde ze op een boerderij en groeide ze op met paarden. Zelf heeft ze ook een paard. Al jong wist Brooke dat ze wilde gaan schrijven. Haar man is psycholoog en dierenarts en Brooke verwerkt zijn ervaringen in haar verhalen. Emoties ten gevolge van verdriet, verlies en pijn komen aan bod in de boeken.