Boek
Nederlands

Kosteloze knutsels met textiel

Eva Hauck (auteur), Claudia Huboi (auteur)

Kosteloze knutsels met textiel

In de reeks:
Knutselboek met allerlei technieken om textiel te verwerken: naaien, borduren, haken, breien, weven, vlechten, knopen, verven, knippen en plakken en vilten. Bevat stappenplannen met tips, lijstjes met benodigdheden, foto’s en tekeningen als voorbeeld.
Titel
Kosteloze knutsels met textiel
Auteur
Eva Hauck Claudia Huboi
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Schlingen fransen knoten
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Tirion, 2011
240 p.
ISBN
9789043914420 (paperback)

Besprekingen

Dit boek laat je in acht hoofdstukken kennismaken met heel wat verschillende technieken om te knutselen met allerlei soorten textiel: lapjes stof, garen en wol, maar ook minder voor de hand liggende materialen als bubbeltjesplastic en oude fietsbanden. Van die laatste weten Eva Hauck en Claudia Huboi bijvoorbeeld een indianenketting, sleutelhanger of tasje te maken. Erg origineel.
Dankzij de overzichtelijke inhoudsopgave en het register achteraan vind je gemakkelijk je weg in het boek, dat 240 bladzijden telt. In totaal komen een honderdtal ontwerpen aan bod. Een paar eenvoudige basistechnieken worden vooraf toegelicht: stof scheuren en knippen, collage, rafelen… Zodra je die onder de knie hebt, kun je aan het moeilijkere werk beginnen. Elk volgend hoofdstuk behandelt een andere techniek: naaien, borduren, haken, breien, weven en knopen, verven en bedrukken, en tot slot werken met vilt.
Hoewel we haken, breien en andere knutselwerkjes met textiel in de eerste plaats met me…Lees verder
Een breed arsenaal aan werkstukjes die door kinderen gemaakt kunnen worden. Voor het merendeel bestaan ze uit materialen die niet of nauwelijks wat kosten. De mogelijkheden en technieken zijn zeer uitgebreid: verven, weven, breien, haken, vilten, borduren, drukken, naaien – van alles komt aan bod. Het leuke is bovendien dat alle hier getoonde voorbeelden door kinderen zelf zijn gemaakt. De werkstukjes zijn bovendien heel divers en voor elk wat wils, van poppenschoentjes tot knikkerzak en van een kwartetspel tot gevlochten armbandjes. Alle technieken worden met behulp van kleurentekeningen uitgelegd, maar het taalgebruik is wat aan de moeilijke kant voor kinderen en zeker voor de allerkleinsten. Ook worden niet altijd exacte hoeveelheden aangegeven, hetgeen wel eens voor verwarring kan zorgen. Ondanks deze minpuntjes voor leerkrachten en iedereen die met kinderen werkt een fijne bron van inspiratie, niet in het minst door de enorme verscheidenheid. Aantrekkelijke uitgave door de vele, …Lees verder

Suggesties