Boekstart-dag 4 oktober

4 oktober is het startdag van het Boekstart-project in Ranst en staat de bib helemaal in het teken van boekjes voor de allerkleinsten.

boekstart

Alle kinderen van de gemeente zullen in de toekomst op 2 momenten - vóór ze naar school gaan - een boekenpakket en informatie over voorlezen ontvangen. Zo ontdekken ouders heel vroeg hoe belangrijk én leuk boekjes zijn, ook voor hele jonge kinderen. Boekstart wil ouders samen met hun baby of peuter laten genieten van boeken.

Tijdens de ‘Boekstartdag’ op 4 oktober staat de bibliotheek in Ranst helemaal in het teken van gezinnen met jonge kinderen van 0 tot 2,5 jaar. We willen het aanbod voor de allerjongsten extra in de kijker zetten en ouders laten zien dat de bib er werkelijk is voor alle leeftijden! Ook leerkrachten en onthaalouders zijn uiteraard van harte welkom.

Leesbevorderaar Inge Umans laat je kennismaken met de leukste prentenboeken en beantwoordt al je vragen over voorlezen voor jonge kinderen. Ze gaat samen met de kinderen op ontdekking tussen de boeken en speelt in op hun reacties. Ook geeft ze tips aan ouders over voorlezen aan kleine kinderen en welke boekjes daarvoor geschikt zijn.

Inge geeft deze interactieve workshop (voor ouders én kinderen) om 10.00 uur en één om 11.00 uur. Wil je samen met je peuter komen luisteren, schrijf je dan vlug in voor de sessie van jouw keuze.

* Inschrijvingsformulier 10.00 uur

* Inschrijvingsformulier 11.00 uur

 

Meer informatie over het Boekstart-project vind je op Boekstart.be.