Openbare bibliotheek Ranst

Collectie

 

De collectie van de openbare bibliotheek omvat boeken, tijdschriften, strips, dvd's, luisterboeken en cd-roms.

Boeken

Boeken blijven het belangrijkste onderdeel van de bibliotheekcollectie. In totaal beschikt de bibliotheek over zo’n 72.000 boeken verdeeld over de hoofdbibliotheek en de drie uitleenposten. Deze boeken zijn onderverdeeld in een jeugd- en een volwassenenafdeling. Bij de samenstelling van de collectie wordt gelijke aandacht besteed aan de kwaliteit van het aanbod als aan de wensen van de lezers.

Bij de boeken vindt u tevens een rubriek grootletterboeken, anderstalige boeken (Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans) met daarnaast taalcursussen met cd’s, toneel, poëzie, verschillende woordenboeken en encyclopedieën.

Tijdschriften

De bibliotheek beschikt over een zeer ruim en divers aanbod tijdschriften. We bieden onze lezers tijdschriften aan over o.a. (binnenhuis)architectuur, koken, sport, auto’s, psychologie, filosofie, wetenschap, vrije tijd, reizen, actualiteiten, muziek, opvoeding, knutselen, computers en huisdieren.

Strips

De strips zijn onderverdeeld in leeftijdscategorieën. Zowel de jonge als de oudere striplezer kan zijn leeswoede stillen in de bibliotheek.

Dvd’s en cd-rom’s

Enkele jaren geleden startte de bibliotheek met groot succes met het uitlenen van dvd’s. Deze collectie is onderverdeeld in speelfilms en series, kinder- en jeugddvd’s, documentaires en muziek.

Ook beschikken we over een cd-romcollectie met zowel informatieve cd-rom’s als games.

Luisterboeken

We stellen luisterboeken ter beschikking van jeugd en volwassenen. Ideaal voor in de file of voor tijdens het huishouden.